Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-galuskás gombaleves recept

Tejfölös-galuskás gombaleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes  vöröshagyma
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 közepes sárgarépa
    • 2 közepes fehérrépa
    • 2 dl víz
    • só ízlés szerint
    • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 50 dkg gomba
    • 2 dl tejföl
    • 3 csapott ek finomliszt

    A galuskához:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kávéskanál só
    • 10 dkg finomliszt

    Elkészítése:

    A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott répákat.

    Felöntjük vízzel, sózzuk és fűszerezzük.

    Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a zúzott fokhagymát, és főzzük.

    Közben elkészítjük a galuskát: a tojást enyhén felverjük, enyhén sózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a tojás felvesz.

    A kész levesbe beleszaggatjuk a galuskát, és pár percig főzzük.

    Tejfölben elkeverjük a lisztet 1 merőkanál levessel, és beleöntjük a levesbe, pár percig még főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá