Tejfölös-galuskás gombaleves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 közepes vöröshagyma
- 5 ek napraforgó olaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 2 dl víz
- só ízlés szerint
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 3 csapott ek finomliszt
A galuskához:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál só
- 10 dkg finomliszt
Elkészítése:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott répákat.
Felöntjük vízzel, sózzuk és fűszerezzük.
Hozzáadjuk a szeletelt gombát és a zúzott fokhagymát, és főzzük.
Közben elkészítjük a galuskát: a tojást enyhén felverjük, enyhén sózzuk, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a tojás felvesz.
A kész levesbe beleszaggatjuk a galuskát, és pár percig főzzük.
Tejfölben elkeverjük a lisztet 1 merőkanál levessel, és beleöntjük a levesbe, pár percig még főzzük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.