Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös burgonyaleves recept

Tejfölös burgonyaleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg újburgonya
    • őrölt bors
    • 1 babérlevél
    • 1 db paradicsom
    • 1 db sárga paprika
    • 1 tk. piros paprika
    • 1 ek.olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1  nagy pohár tejföl
    • 3-4 ek. liszt
    • citromlé

    Elkészítés:

    A burgonyát lehámozzuk, és felaprítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, megszórjuk piros paprikával, majd 1 pohár vízzel felengedjük. A burgonyát, paprikát, paradicsomot, babérlevelet bele tesszük. Fűszerezzük egy kis borssal, sóval, ételízesítő is mehet bele és fedő alatt puhára főzzük. Felöntjük 3-4 liter vízzel, amikor felforrt, akkor hozzáadjuk a tejföllel összekevert lisztet, melyet vízzel hígítunk. Közben kevergetjük, hogy csomós ne legyen. Egy kevés citromlével ízesítjük a végén.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá