Tejfölös burgonyaleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1,5 kg újburgonya
  • őrölt bors
  • 1 babérlevél
  • 1 db paradicsom
  • 1 db sárga paprika
  • 1 tk. piros paprika
  • 1 ek.olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1  nagy pohár tejföl
  • 3-4 ek. liszt
  • citromlé

Elkészítés:

A burgonyát lehámozzuk, és felaprítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, megszórjuk piros paprikával, majd 1 pohár vízzel felengedjük. A burgonyát, paprikát, paradicsomot, babérlevelet bele tesszük. Fűszerezzük egy kis borssal, sóval, ételízesítő is mehet bele és fedő alatt puhára főzzük. Felöntjük 3-4 liter vízzel, amikor felforrt, akkor hozzáadjuk a tejföllel összekevert lisztet, melyet vízzel hígítunk. Közben kevergetjük, hogy csomós ne legyen. Egy kevés citromlével ízesítjük a végén.