Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos raguleves recept

Tárkonyos raguleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    4-5 személyre

    • 50 dkg pulykamell vagy csirkemell
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 karalábé
    • 3 szál sárgarépa
    • 25 dkg zöldborsó
    • 25 dkg gomba
    • 1 ek olaj
    • 1,5 dl főzőtejszín
    • 1 ek liszt
    • bors
    • tárkony
    • petrezselyem
    • 2 citrom (kissebb)
    • 1 doboz tejföl

    Elkészítése:

    Kockára vágjuk a karalábét és a gombát, karikára vágjuk a sárga répát és a fehér répát. Az olajon fél készre pároljuk a húst, a gomba kivételével a zöldségeket hozzá adjuk. Majd fel öntjük kb 2-2,5 l vízzel, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük. A gombát és a tárkonyt akkor adjuk hozzá, miután már majdnem minden hozzávaló megpuhult.  A főzőtejszínt össze keverjük a lisztel és ezzel habarjuk be a levest. Az egyik citrom levét bele facsarjuk a levesbe, ezután az egészet össze forraljuk. Tálaláskor citrom karikákkal és tejföllel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá