Tárkonyos raguleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

4-5 személyre

  • 50 dkg pulykamell vagy csirkemell
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 3 szál sárgarépa
  • 25 dkg zöldborsó
  • 25 dkg gomba
  • 1 ek olaj
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 ek liszt
  • bors
  • tárkony
  • petrezselyem
  • 2 citrom (kissebb)
  • 1 doboz tejföl

Elkészítése:

Kockára vágjuk a karalábét és a gombát, karikára vágjuk a sárga répát és a fehér répát. Az olajon fél készre pároljuk a húst, a gomba kivételével a zöldségeket hozzá adjuk. Majd fel öntjük kb 2-2,5 l vízzel, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük. A gombát és a tárkonyt akkor adjuk hozzá, miután már majdnem minden hozzávaló megpuhult.  A főzőtejszínt össze keverjük a lisztel és ezzel habarjuk be a levest. Az egyik citrom levét bele facsarjuk a levesbe, ezután az egészet össze forraljuk. Tálaláskor citrom karikákkal és tejföllel tálaljuk.