Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos Lencseleves recept

Tárkonyos Lencseleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg lencse
    • 20 dkg füstölt nyúlja
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál zöldség
    • 2 babérlevél
    • 2 teáskanál szárított tárkony
    • bors
    • 1 evőkanál cukor
    • 1 kanál ecet
    • 1 teáskanál mustár
    • 1 kanál tejföl
    • 1 teáskanál pirospaprika
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 kanál liszt

    Elkészítése:

    A lencsét előző este beáztatjuk, majd másnap hideg vízbe feltesszük főni. Hozzáadjuk a szintén kiáztatott, feldarabolt füstölt húst, a megtisztított felaprított zöldségeket, fűszerezzük és lassú tűzöm kb 1 órán át főzzük.

    Ha megfőtt elkészítjük a habarást: a tejfölt, a mustárt, a paprikát és a lisztet jól kikavarjuk kevés vízzel, majd szedünk hozzá a leves levéből és összekavarjuk, majd hozzáöntjük a leveshez.K iforraljuk. Ízlés szerint ízesítjük még.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá