Tárkonyos Lencseleves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 30 dkg lencse
- 20 dkg füstölt nyúlja
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zöldség
- 2 babérlevél
- 2 teáskanál szárított tárkony
- só
- bors
- 1 evőkanál cukor
- 1 kanál ecet
- 1 teáskanál mustár
- 1 kanál tejföl
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kanál liszt
Elkészítése:
A lencsét előző este beáztatjuk, majd másnap hideg vízbe feltesszük főni. Hozzáadjuk a szintén kiáztatott, feldarabolt füstölt húst, a megtisztított felaprított zöldségeket, fűszerezzük és lassú tűzöm kb 1 órán át főzzük.
Ha megfőtt elkészítjük a habarást: a tejfölt, a mustárt, a paprikát és a lisztet jól kikavarjuk kevés vízzel, majd szedünk hozzá a leves levéből és összekavarjuk, majd hozzáöntjük a leveshez.K iforraljuk. Ízlés szerint ízesítjük még.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.