Tárkonyos Lencseleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 30 dkg lencse
  • 20 dkg füstölt nyúlja
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 2 babérlevél
  • 2 teáskanál szárított tárkony
  • bors
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kanál ecet
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 kanál tejföl
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál liszt

Elkészítése:

A lencsét előző este beáztatjuk, majd másnap hideg vízbe feltesszük főni. Hozzáadjuk a szintén kiáztatott, feldarabolt füstölt húst, a megtisztított felaprított zöldségeket, fűszerezzük és lassú tűzöm kb 1 órán át főzzük.

Ha megfőtt elkészítjük a habarást: a tejfölt, a mustárt, a paprikát és a lisztet jól kikavarjuk kevés vízzel, majd szedünk hozzá a leves levéből és összekavarjuk, majd hozzáöntjük a leveshez.K iforraljuk. Ízlés szerint ízesítjük még.