Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos csirkeraguleves recept

Tárkonyos csirkeraguleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,70 kg csirkemell
    • 1 doboz konzerv kukorica
    • 1 doboz konzerv zöldborsó
    • 3 gerezd fokhagyma
    • olaj
    • őrölt fehér bors
    • delikát
    • tárkony
    • 2 dl főzőtejszín
    • kevés liszt

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmossuk és apró kockákra vágjuk. Egy lábasban olajat hevítünk, majd a csirkemellet rádobjuk és átforgatjuk. A tűzről levéve rátörjük a fokhagymát, sóval, fehérborssal, delikáttal ízesítjük, majd felengedjük vízzel. Addig fűzzük amíg a hús megpuhul, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a kukoricát, majd együtt tovább főzzük.

    A tejszínt kevés liszttel elkeverjük, majd egy szedőkanálnyi forró levest – a hő kiegyenlítés miatt, hogy ne legyen csomós- hozzákeverünk, és az egészet a leveshez öntjük. Néhány percig főzzük, ízlés szerint megszórjuk tárkonnyal és forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá