Tárkonyos csirkeraguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,70 kg csirkemell
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 1 doboz konzerv zöldborsó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • őrölt fehér bors
  • delikát
  • tárkony
  • 2 dl főzőtejszín
  • kevés liszt

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk és apró kockákra vágjuk. Egy lábasban olajat hevítünk, majd a csirkemellet rádobjuk és átforgatjuk. A tűzről levéve rátörjük a fokhagymát, sóval, fehérborssal, delikáttal ízesítjük, majd felengedjük vízzel. Addig fűzzük amíg a hús megpuhul, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a kukoricát, majd együtt tovább főzzük.

A tejszínt kevés liszttel elkeverjük, majd egy szedőkanálnyi forró levest – a hő kiegyenlítés miatt, hogy ne legyen csomós- hozzákeverünk, és az egészet a leveshez öntjük. Néhány percig főzzük, ízlés szerint megszórjuk tárkonnyal és forrón tálaljuk.