Tárkonyos csirkeraguleves tejfölösen recept
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell filé
- 2 nagyobb sárgarépa
- 2 dl zöldborsó
- 2 nagyobb szem krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1 kk só
- 1 csipet bors
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 1 kk morzsolt tárkony
- 2 csapott ek liszt
- 3 dl tejföl
- 1,5 l víz
Elkészítése:
A megtisztított mellet apró darabokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát, krumplit daraboljuk és a vöröshagymát apróra kockázzuk.
A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a lecsöpögött csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a répát, borsót, felengedjük vízzel.
Ízesítjük a fűszerekkel. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a krumplit. Közben a lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, pár evőkanálnyi meleg leves lével felhígítjuk, és ha a krumpli is megfőtt, a ragulevesbe csorgatjuk.
Hagyjuk felfőni. Melegen kínáljuk. Ízlés szerint citromszeleteket is adhatunk hozzá. Nálunk utóbbit nem mindenki szereti.
Tipp:
Nagyon kedveljük a tárkonyt, ezért készült ebédre ez az egyszerű, csirkés, zöldséges leves jó sok tejföllel.