Tárkonyos csirkeraguleves tejfölösen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tárkonyos csirkeraguleves tejfölösen

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2 dl zöldborsó
  • 2 nagyobb szem krumpli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 csipet bors
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
  • 1 kk morzsolt tárkony
  • 2 csapott ek liszt
  • 3 dl tejföl
  • 1,5 l víz

Elkészítése:

A megtisztított mellet apró darabokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük. Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a sárgarépát, krumplit daraboljuk és a vöröshagymát apróra kockázzuk.

A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd a lecsöpögött csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a répát, borsót, felengedjük vízzel.

Ízesítjük a fűszerekkel. Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a krumplit. Közben a lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, pár evőkanálnyi meleg leves lével felhígítjuk, és ha a krumpli is megfőtt, a ragulevesbe csorgatjuk.

Hagyjuk felfőni. Melegen kínáljuk. Ízlés szerint citromszeleteket is adhatunk hozzá. Nálunk utóbbit nem mindenki szereti.

Tipp:

Nagyon kedveljük a tárkonyt, ezért készült ebédre ez az egyszerű, csirkés, zöldséges leves jó sok tejföllel.