Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos csirkeraguleves recept

Tárkonyos csirkeraguleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemellfilé
    • 30 dkg csiperkegomba
    • 2 kisebb fej vöröshagyma
    • 0,5 kg fagyasztott franciasaláta keverék
    • 200 ml főzőtejszín
    • bors
    • tárkony
    • ételízesítő

    Elkészítése:

    A csirkemellet felkockázzuk.

    Egy edényben kevés olajon megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát, majd rádobjuk a csirkemellet, és fehéredésig pároljuk.

    Ekkor megsózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az összevágott gombát.

    Ha a gomba kicsit összeesett, öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a zöldségkeveréket, és szórjuk meg a tárkonnyal és kis ételízesítővel.

    Körülbelül 30 perc múlva hozzáöntjük a tejszínt, és további 3-4 percig forraljuk.

    Tipp:

    Használhatunk friss zöldségeket is a fagyasztott helyett.

    Ha valaki savanyún szereti, adhat hozzá citromlevet, de nekem anélkül is ízletes.

    Ha sűrűbben szeretjük, a tejszínhez keverhetünk kevés lisztet, keverjük csomómentesre, és ezzel sűrítsük be a levest.

    A tárkonyos csirkeraguleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 44 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá