Tárkonyos csirkeraguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tárkonyos csirkeraguleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 0,5 kg fagyasztott franciasaláta keverék
  • 200 ml főzőtejszín
  • bors
  • tárkony
  • ételízesítő

Elkészítése:

A csirkemellet felkockázzuk.

Egy edényben kevés olajon megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát, majd rádobjuk a csirkemellet, és fehéredésig pároljuk.

Ekkor megsózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az összevágott gombát.

Ha a gomba kicsit összeesett, öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a zöldségkeveréket, és szórjuk meg a tárkonnyal és kis ételízesítővel.

Körülbelül 30 perc múlva hozzáöntjük a tejszínt, és további 3-4 percig forraljuk.

Tipp:

Használhatunk friss zöldségeket is a fagyasztott helyett.

Ha valaki savanyún szereti, adhat hozzá citromlevet, de nekem anélkül is ízletes.

Ha sűrűbben szeretjük, a tejszínhez keverhetünk kevés lisztet, keverjük csomómentesre, és ezzel sűrítsük be a levest.