Tárkonyos csirkeraguleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 2 ek kacsazsír (vagy mangalicazsír)
- 25 dkg sárgarépa (mirelit)
- 25 dkg zöldborsó (mirelit)
- 1 kis vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 2 citrom (vagy üveges citromlé)
- 2 közepes burgonya
- 1 kk szárított tárkony
- 3 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A csirkemellet alaposan megmossuk, majd apró kockákra vágjuk, és félretesszük.
A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
A zsírt megolvasztjuk a fazékban, rádobjuk az apróra vágott (vagy lereszelt) vöröshagymát, megdinszteljük (én fedő alatt szoktam). Amikor a hagyma már üveges, rászórjuk a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát is, és enyhén megpirítjuk azt is.
Mehet rá a kockákra vágott csirkemell is, amit teljes fehéredésig sütünk-párolunk a pecsenyezsírban. Szükség szerint időről-időre némi vizet (kávéscsészényit) is aláönthetünk, nehogy odakapjon. Legjobb ezt is fedő alatt végezni, hadd puhuljon a hús.
Felöntjük vízzel és a főzőtejszínnel, hogy jól ellepje az egészet. (Én a főzőtejszínt csőrös kancsóba átöntöttem a dobozból, s langyos vízzel fokozatosan hígítottam előbb, s csak ezután, állandó keverés mellett öntöttem a levesbe.)
A lángot takarékra vesszük, s amíg fől a leves (fedő alatt!), megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk a burgonyát is.
A krumplit és a mélyhűtött zöldségkeveréket is a leveshez adjuk, sózzuk, borsozzuk, a lángot közepesre vesszük (kerámialapos tűzhely esetén kissé nagyobbra), és hagyjuk főni.
Amikor már minden majdnem puha benne, hozzáadhatjuk végre a tárkonyt is.
Tálalás előtt öntjük bele a citromlét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »