Tárkonyos csirkeraguleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 2 ek kacsazsír (vagy mangalicazsír)
- 25 dkg sárgarépa (mirelit)
- 25 dkg zöldborsó (mirelit)
- 1 kis vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt bors
- 2 citrom (vagy üveges citromlé)
- 2 közepes burgonya
- 1 kk szárított tárkony
- 3 dl főzőtejszín (20%-os)
Elkészítése:
A csirkemellet alaposan megmossuk, majd apró kockákra vágjuk, és félretesszük.
A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
A zsírt megolvasztjuk a fazékban, rádobjuk az apróra vágott (vagy lereszelt) vöröshagymát, megdinszteljük (én fedő alatt szoktam). Amikor a hagyma már üveges, rászórjuk a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát is, és enyhén megpirítjuk azt is.
Mehet rá a kockákra vágott csirkemell is, amit teljes fehéredésig sütünk-párolunk a pecsenyezsírban. Szükség szerint időről-időre némi vizet (kávéscsészényit) is aláönthetünk, nehogy odakapjon. Legjobb ezt is fedő alatt végezni, hadd puhuljon a hús.
Felöntjük vízzel és a főzőtejszínnel, hogy jól ellepje az egészet. (Én a főzőtejszínt csőrös kancsóba átöntöttem a dobozból, s langyos vízzel fokozatosan hígítottam előbb, s csak ezután, állandó keverés mellett öntöttem a levesbe.)
A lángot takarékra vesszük, s amíg fől a leves (fedő alatt!), megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk a burgonyát is.
A krumplit és a mélyhűtött zöldségkeveréket is a leveshez adjuk, sózzuk, borsozzuk, a lángot közepesre vesszük (kerámialapos tűzhely esetén kissé nagyobbra), és hagyjuk főni.
Amikor már minden majdnem puha benne, hozzáadhatjuk végre a tárkonyt is.
Tálalás előtt öntjük bele a citromlét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »