Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet alaposan megmossuk, majd apró kockákra vágjuk, és félretesszük.
A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
A zsírt megolvasztjuk a fazékban, rádobjuk az apróra vágott (vagy lereszelt) vöröshagymát, megdinszteljük (én fedő alatt szoktam). Amikor a hagyma már üveges, rászórjuk a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát is, és enyhén megpirítjuk azt is.
Mehet rá a kockákra vágott csirkemell is, amit teljes fehéredésig sütünk-párolunk a pecsenyezsírban. Szükség szerint időről-időre némi vizet (kávéscsészényit) is aláönthetünk, nehogy odakapjon. Legjobb ezt is fedő alatt végezni, hadd puhuljon a hús.
Felöntjük vízzel és a főzőtejszínnel, hogy jól ellepje az egészet. (Én a főzőtejszínt csőrös kancsóba átöntöttem a dobozból, s langyos vízzel fokozatosan hígítottam előbb, s csak ezután, állandó keverés mellett öntöttem a levesbe.)
A lángot takarékra vesszük, s amíg fől a leves (fedő alatt!), megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk a burgonyát is.
A krumplit és a mélyhűtött zöldségkeveréket is a leveshez adjuk, sózzuk, borsozzuk, a lángot közepesre vesszük (kerámialapos tűzhely esetén kissé nagyobbra), és hagyjuk főni.
Amikor már minden majdnem puha benne, hozzáadhatjuk végre a tárkonyt is.
Tálalás előtt öntjük bele a citromlét.