Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos csirke raguleves recept

Tárkonyos csirke raguleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 filézett csirkemell vagy sertéshús
  • 3-4 közepes nagyságú burgonya
  • 2 szál répa
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 marék zöldborsó
  • 1 paradicsom
  • egy kis hagyma
  • néhány virág karfiol, brokkoli ( ki is maradhat)
  • só, egy mokkáskanál ételízesítő
  • frissen őrölt bors
  • tárkony
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A raguleveshez a megmosott húst vízbe teszem és felforralom. Annyi vízbe teszem fel, hogy bőven ellepje, mivel a húson kívül más hozzávalókkal is gazdagítom a levest. Forrás után a tetejéről a habot egy szűrőkanál segítségével leszedem.

1-2 perc múlva beleteszem a kockákra darabolt zöldségféléket, valamint a borsót,petrezselyemzöldet, beledobok egy kis fej hagymát.

Puhára főzöm, majd belevágom a tárkonyt, majd tejfölös habarást készítek és a leveshez öntöm.

A habaráshoz 1 kávéskanál durum, 1 kávéskanál fehér lisztet simára keverek 1-2 evőkanál tejföllel, 1 dl zsírszegény főzőtejszínnel, majd kimerek a forró levesből, elkavarom ezután beleöntöm a fazékba.

Tipp:

Én mindig ecetes tárkonnyal készítem, ezzel sokkal ízletesebb. Tálaláskor friss apróra vágott tárkonylevéllel megszórom. Ha csak szárított tárkony van, előző nap érdemes ecetbe beáztatni a tárkonyt.

 

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá