Tárkonyos csirke raguleves recept
Hozzávalók:
- 1 filézett csirkemell vagy sertéshús
- 3-4 közepes nagyságú burgonya
- 2 szál répa
- 1 szál petrezselyem
- 1 marék zöldborsó
- 1 paradicsom
- egy kis hagyma
- néhány virág karfiol, brokkoli ( ki is maradhat)
- só, egy mokkáskanál ételízesítő
- frissen őrölt bors
- tárkony
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A raguleveshez a megmosott húst vízbe teszem és felforralom. Annyi vízbe teszem fel, hogy bőven ellepje, mivel a húson kívül más hozzávalókkal is gazdagítom a levest. Forrás után a tetejéről a habot egy szűrőkanál segítségével leszedem.
1-2 perc múlva beleteszem a kockákra darabolt zöldségféléket, valamint a borsót,petrezselyemzöldet, beledobok egy kis fej hagymát.
Puhára főzöm, majd belevágom a tárkonyt, majd tejfölös habarást készítek és a leveshez öntöm.
A habaráshoz 1 kávéskanál durum, 1 kávéskanál fehér lisztet simára keverek 1-2 evőkanál tejföllel, 1 dl zsírszegény főzőtejszínnel, majd kimerek a forró levesből, elkavarom ezután beleöntöm a fazékba.
Tipp:
Én mindig ecetes tárkonnyal készítem, ezzel sokkal ízletesebb. Tálaláskor friss apróra vágott tárkonylevéllel megszórom. Ha csak szárított tárkony van, előző nap érdemes ecetbe beáztatni a tárkonyt.