Hozzávalók:
Elkészítése:
A raguleveshez a megmosott húst vízbe teszem és felforralom. Annyi vízbe teszem fel, hogy bőven ellepje, mivel a húson kívül más hozzávalókkal is gazdagítom a levest. Forrás után a tetejéről a habot egy szűrőkanál segítségével leszedem.
1-2 perc múlva beleteszem a kockákra darabolt zöldségféléket, valamint a borsót,petrezselyemzöldet, beledobok egy kis fej hagymát.
Puhára főzöm, majd belevágom a tárkonyt, majd tejfölös habarást készítek és a leveshez öntöm.
A habaráshoz 1 kávéskanál durum, 1 kávéskanál fehér lisztet simára keverek 1-2 evőkanál tejföllel, 1 dl zsírszegény főzőtejszínnel, majd kimerek a forró levesből, elkavarom ezután beleöntöm a fazékba.
Én mindig ecetes tárkonnyal készítem, ezzel sokkal ízletesebb. Tálaláskor friss apróra vágott tárkonylevéllel megszórom. Ha csak szárított tárkony van, előző nap érdemes ecetbe beáztatni a tárkonyt.