Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tarhonyaleves recept

Tarhonyaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 vöröshagyma
    • 2 sárgarépa
    • 1 petrezselyem gyökér
    • 2 kisebb krumpli
    • 1 lecsópaprika
    • kisebb paradicsom
    • 2 marék házi tarhonya
    • 1 ek őrölt pirospaprika
    • őrölt bors
    • csípős paprika (opcionális)
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A vöröshagymát felcsíkozom, a sárgarépát, petrezselyem gyökeret karikára, vagy hasábra vágom.

    A szalonnát csíkokra vágom, majd zsírjára sütöm. A sült szalonnát, és a kisült zsír felét kiveszem, és a megmaradt zsíron a tarhonyát enyhén megpirítom.

    A félretett zsíron megdinsztelem először a hagymát, majd a zöldségeket.Hozzáadom a kisült szalonnadarabokat is.

    Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a tarhonyát. Belekerül a felkockázott krumpli is, és a felcsíkozott paprika, az őrölt paprika, és a csípős paprika is.

    Ha van friss paradicsom, azt meghámozva, felkockázva, szintén most adom hozzá. Szükség esetén a vizet pótolom. Mikor felforrt, a felvágott petrezselyem zöldjét is beleteszem, megkóstolom, és ha kell, még ízesítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá