Tarhonyaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tarhonyaleves

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 2 kisebb krumpli
  • 1 lecsópaprika
  • kisebb paradicsom
  • 2 marék házi tarhonya
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • csípős paprika (opcionális)
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld

Elkészítése:

A vöröshagymát felcsíkozom, a sárgarépát, petrezselyem gyökeret karikára, vagy hasábra vágom.

A szalonnát csíkokra vágom, majd zsírjára sütöm. A sült szalonnát, és a kisült zsír felét kiveszem, és a megmaradt zsíron a tarhonyát enyhén megpirítom.

A félretett zsíron megdinsztelem először a hagymát, majd a zöldségeket.Hozzáadom a kisült szalonnadarabokat is.

Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a tarhonyát. Belekerül a felkockázott krumpli is, és a felcsíkozott paprika, az őrölt paprika, és a csípős paprika is.

Ha van friss paradicsom, azt meghámozva, felkockázva, szintén most adom hozzá. Szükség esetén a vizet pótolom. Mikor felforrt, a felvágott petrezselyem zöldjét is beleteszem, megkóstolom, és ha kell, még ízesítem.