Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szabadtéri bogrács gulyás recept

Szabadtéri bogrács gulyás
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertés hús
    • 1,5 kg új burgonya
    • sárgarépa
    • petrezselyem+zöld
    • vöröshagyma
    • fokhagyma,(ízlés szerint)
    • paradicsom
    • őrölt paprika
    • őrölt bors
    • csipetkéhez tojás
    • sertés zsír-ízlés szerint
    • ivóvíz

    Elkészítése:
    A húst először is vízbe áztatom, ezután kockára vágom, megtisztítom a burgonyát, szintén kockára vágom. Ugyanígy a zöldség féléket megtisztítom-megmosom, majd sárgarépát-zöldséget karikára vágom, a hagymát félre teszem majd később egészbe kerül az ételbe. A húst kevés zsíron megdinsztelem, majd leveszem a bográcsot a tűzről burgonyát zöldségeket rárakom kicsit összekeverem, ezután kerül rá a paradicsom, őrölt paprika, őrölt bors, só, ivóvíz, még egyszer lassan az alját megmozgatom fakanállal és felteszem főni. Lassú tűzön, ajánlom mindenkinek az akác fát, mert ettől egészen más lesz az íze. Zöldség féléket, fűszereket, mindenki maga ízlése szerint szabja meg. A csipetkéhez annyi lisztet használunk amennyit egy tojás felvesz, jó keményre összedolgozom csipet sóval, csipkedés közben lisztezem hogy ne ragadjon a kézhez. Külön edénybe félre teszem, és amikor puhára főtt az ételünk akkor egy utolsó pár perc erejéig beleteszem a csipetkét, amikor feljön a tetejére biztosak lehetünk benne puhára főtt az ételünk. Jó étvágyat kívánunk mindenkinek. Földi Istvánné, Földi István,Katalin,Márton és András.

    Sztori: Van egy konyhakertünk, ahova szeretünk kijárni saját célra és piacra is termelünk, ugyan csak nem nagy tételben. Burgonyát, zöldség féléket. Természetesen vegyszer mentesen. Mivel sokszor az egész napot kint töltjük, így majdnem teljes mértékben rászoktunk a szabadtéri főzésre. Ma a bogrács gulyásra esett a választás, ami egészen más a szabadban akácfával főzve. Ami a legfontosabb ezt tudjuk mi saját magunk termeljük, ezért még ízletesebb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek