Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtök krémleves recept

Sütőtök krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes sütőtök
    • 1 póréhagyma
    • 2 dl főzőtejszín
    • 2 tk morzsolt kakukkfű
    • fél tk őrölt borsikafű (ha nincs otthon, akkor oregánó helyette)
    • 1 tk rozmaring
    • 1 ek étolaj
    • őrölt bors

    A mártáshoz:

    • 8 dkg karakteres sajt (Maasdam, Pannónia, Ementáli, stb.)
    • 5 dkg margarin
    • 5 dkg liszt
    • 3 dl alacsony zsírtartalmú tej
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A sütőtököt 2×2 cm-es kockákra vágjuk, majd egy lábasban olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott póréhagymát, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal és borsikafűvel.

    Addig pirítjuk, amíg egy picit össze nem esik. Ekkor felöntjük vízzel és puhára főzzük. Amíg fő, elkészítjük a sajtmártást.

    Egy kisebb edényben megolvasztjuk a vajat, megszórjuk liszttel, majd felöntjük egy kissé megmelegített tejjel. Kis lyukú reszelőn belereszeljük a sajtot, és összeforraljuk. Ha elolvadt benne a sajt, elkészült a mártásunk.

    Miután megfőtt a sütőtök egy botmixerrel krémes állagúra daráljuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, és még fűszerezzük. Ha szükséges még egyet forralunk rajta.

    Tálaláskor meglocsoljuk a sajtmártással.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá