Hozzávalók:
A mártáshoz:
Elkészítése:
A sütőtököt 2×2 cm-es kockákra vágjuk, majd egy lábasban olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott póréhagymát, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük kakukkfűvel, rozmaringgal és borsikafűvel.
Addig pirítjuk, amíg egy picit össze nem esik. Ekkor felöntjük vízzel és puhára főzzük. Amíg fő, elkészítjük a sajtmártást.
Egy kisebb edényben megolvasztjuk a vajat, megszórjuk liszttel, majd felöntjük egy kissé megmelegített tejjel. Kis lyukú reszelőn belereszeljük a sajtot, és összeforraljuk. Ha elolvadt benne a sajt, elkészült a mártásunk.
Miután megfőtt a sütőtök egy botmixerrel krémes állagúra daráljuk, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, és még fűszerezzük. Ha szükséges még egyet forralunk rajta.
Tálaláskor meglocsoljuk a sajtmártással.