Sült karfiolkrémleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg karfiol
- só, bors
- olaj
- 2 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tasak sáfrány
- 2 dl habtejszín (30 %-os, cukrozatlan)
- 1,2 dl víz
Sajtchipshez:
- 10 dkg keményebb, reszelt sajt
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 250 fokra. A karfiolt szedjük rózsáira, sózzuk és borsozzuk, majd locsoljuk meg kevés olajjal és forgassuk össze.
Süssük 20 percig.
Közben a hagymákat hámozzuk meg és vágjuk apróra.
A felolvasztott vajon kezdjük el dinsztelni a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is.Adjuk hozzá a karfiolt, majd öntsük fel a vízzel és ízesítsük a sáfránnyal.
Forraljuk össze, majd botmixerrel keverjük simára. Öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk fel és ízesítsük még, ha szükséges.
A sajt chipshez egy tapadásmentes serpenyőt forrósítsunk fel zsiradék nélkül, majd tegyünk a sajtból kisebb halmokat és süssük ropogósra. Először csak megolvad a sajt, majd ropogósra, barnára sül. Ekkor óvatosan fordítsuk meg és süssük ropogósra a másik oldalát is.