Hozzávalók:
Sajtchipshez:
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 250 fokra. A karfiolt szedjük rózsáira, sózzuk és borsozzuk, majd locsoljuk meg kevés olajjal és forgassuk össze.
Süssük 20 percig.
Közben a hagymákat hámozzuk meg és vágjuk apróra.
A felolvasztott vajon kezdjük el dinsztelni a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is.Adjuk hozzá a karfiolt, majd öntsük fel a vízzel és ízesítsük a sáfránnyal.
Forraljuk össze, majd botmixerrel keverjük simára. Öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk fel és ízesítsük még, ha szükséges.
A sajt chipshez egy tapadásmentes serpenyőt forrósítsunk fel zsiradék nélkül, majd tegyünk a sajtból kisebb halmokat és süssük ropogósra. Először csak megolvad a sajt, majd ropogósra, barnára sül. Ekkor óvatosan fordítsuk meg és süssük ropogósra a másik oldalát is.