Sült karfiolkrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg karfiol
  • só, bors
  • olaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tasak sáfrány
  • 2 dl habtejszín (30 %-os, cukrozatlan)
  • 1,2 dl víz

Sajtchipshez:

  • 10 dkg keményebb, reszelt sajt

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 250 fokra. A karfiolt szedjük rózsáira, sózzuk és borsozzuk, majd locsoljuk meg kevés olajjal és forgassuk össze.

Süssük 20 percig.

Közben a hagymákat hámozzuk meg és vágjuk apróra.

A felolvasztott vajon kezdjük el dinsztelni a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát is.Adjuk hozzá a karfiolt, majd öntsük fel a vízzel és ízesítsük a sáfránnyal.

Forraljuk össze, majd botmixerrel keverjük simára. Öntsük hozzá a tejszínt, forraljuk fel és ízesítsük még, ha szükséges.

A sajt chipshez egy tapadásmentes serpenyőt forrósítsunk fel zsiradék nélkül, majd tegyünk a sajtból kisebb halmokat és süssük ropogósra. Először csak megolvad a sajt, majd ropogósra, barnára sül. Ekkor óvatosan fordítsuk meg és süssük ropogósra a másik oldalát is.