Sült alma krémleves recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 6 közepes alma
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 vanília rúd kikapart magja (esetleg Bourbon vaníliás cukor)
- Cukor ízlés szerint (nálam 3-4 ek)
- 1 csipet só
- 2 dl sűrű tejszín
Levesbetéthez:
- 3 dl tej
- 1 csipet só
- 3 púpos ek búzadara
- 2-3 ek cukor
Elkészítése:
Először a sütőt előmelegítjük. A megtisztított almákat negyedeljük, magházukat kivágjuk. A gyümölcsöket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
180 fokon hőlégkeveréssel 30 percet sütjük.
Hagyjuk hűlni.
Közben egy tálban a tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a búzadarát, sót, cukrot és sűrűre főzzük.Négy kisebb formába töltjük és kihűtjük.
Az almák húsát kikaparjuk a héjából, egy kisebb fazékba rakjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és ízesítjük a fűszerekkel. Ha felfőtt, akkor merülő mixerrel pépesítjük, és a tejszínnel krémesítjük.
Ha túl sűrűnek véljük, tejjel vagy vízzel hígíthatjuk.
Langyosan, a formából kiborított tejbegrízzel kínáljuk.
Tipp:
Karácsonykor a nehezebb főételek ellensúlyozásképpen általában valamilyen könnyű, egyszerű levessel készülök, mint például ez az almaleves, amihez a gyümölcs először puhára sült a sütőben. Remekül kiegészíti ez a rendhagyó levesbetét, amit korábban el sem tudtam volna képzelni hozzá, de most már csak ezzel kínálom, annyira megszerettük. Gyorsan tálalható, előre megfőzhető, és a vanília, a fahéj igazi karácsonyi hangulatot teremt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »