Sült alma krémleves recept

Hozzávalók:
Leveshez:
- 6 közepes alma
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 vanília rúd kikapart magja (esetleg Bourbon vaníliás cukor)
- Cukor ízlés szerint (nálam 3-4 ek)
- 1 csipet só
- 2 dl sűrű tejszín
Levesbetéthez:
- 3 dl tej
- 1 csipet só
- 3 púpos ek búzadara
- 2-3 ek cukor
Elkészítése:
Először a sütőt előmelegítjük. A megtisztított almákat negyedeljük, magházukat kivágjuk. A gyümölcsöket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
180 fokon hőlégkeveréssel 30 percet sütjük.
Hagyjuk hűlni.
Közben egy tálban a tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a búzadarát, sót, cukrot és sűrűre főzzük.Négy kisebb formába töltjük és kihűtjük.
Az almák húsát kikaparjuk a héjából, egy kisebb fazékba rakjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és ízesítjük a fűszerekkel. Ha felfőtt, akkor merülő mixerrel pépesítjük, és a tejszínnel krémesítjük.
Ha túl sűrűnek véljük, tejjel vagy vízzel hígíthatjuk.
Langyosan, a formából kiborított tejbegrízzel kínáljuk.
Tipp:
Karácsonykor a nehezebb főételek ellensúlyozásképpen általában valamilyen könnyű, egyszerű levessel készülök, mint például ez az almaleves, amihez a gyümölcs először puhára sült a sütőben. Remekül kiegészíti ez a rendhagyó levesbetét, amit korábban el sem tudtam volna képzelni hozzá, de most már csak ezzel kínálom, annyira megszerettük. Gyorsan tálalható, előre megfőzhető, és a vanília, a fahéj igazi karácsonyi hangulatot teremt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »