Spárgaleves kolbász chipsszel recept

Hozzávalók:
- 1 cs zöld spárga
- 1 zsenge cukkini
- 1 cs újhagyma
- só
- 2 tk ételízesítő
- őrölt színes bors
- csipetnyi szerecsendió
- 2 dl főzőtejszín
- 8 dl víz
- 2 ek olívaolaj
- 20 dkg füstölt kolbász
Elkészítése:
A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, de ne dobjuk ki, majd alaposan mossuk meg. Ezután vágjuk le a bimbókat, és tegyük félre. A szárrészt pedig vágjuk kisebb darabokra.
A cukkinit mossuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel (a zöld szárrészéből is vágjunk egy keveset hozzá).
Egy edénybe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát és pároljuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt spárgaszárat és a cukkinit, szórjuk meg az ételízesítővel, őröljünk rá borsot, majd keverjük össze és pároljuk pár percig.
Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a szerecsendióval, adjuk hozzá a félretett spárga fás részét és főzzük puhára a zöldségeket.
Amikor a spárga és a cukkini puhára főt, vegyük ki a levesből a fás spárgaszárat és dobjuk ki.
Egy kisebb edénybe merjünk át a léből 2-3 merőkanálnyit, tegyük bele a félretett spárgabimbókat és pár perc alatt főzzük roppanósra. Ezután szedjük ki a főzőléből és tegyük félre.
A főzőlevet ezután öntsük vissza a levesbe, majd botmixerrel pépesítsük a zöldségeket.
Amikor a leves már jó krémes állagú, keverjük hozzá a főzőtejszínt, tegyük vissza a tűzre és kevergetve melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell.
Ezután tegyük bele az előzőleg roppanósra főzött spárgabimbót, fedjük le az edényt és tálalásig tartsuk melegen.
A kolbászt vékonyan szeleteljük fel, majd egy teflon serpenyőbe, kevergetve, süssük szép pirosra, szinte ropogósra.
Tipp:
Tálaláskor merjük a levest tányérba, szórjuk meg a kolbász chipsszel és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »