Spárgakrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 csomag fehér spárga
- 1 csomag zöld spárga
- 1 liter víz
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- kevés olaj
- só és bors
Elkészítése:
A fehér spárga kemény, fás részeit levágjuk. A fejeket félretesszük, az majd a levesbe kell.
A levágott szárrészt meghámozzuk. A fás szárat és a héjat felöntjük a vízzel és megfőzzük. Ha megfőtt, akkor leszűrjük és a levet félretesszük, ez lesz a leves alapleve.
A hagymát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd a felforrósított olajon megdinszteljük. A hagymára rátesszük a spárga fejeket és a megtiszított szárat, felöntjük az alaplével és puhára főzzük. Ha megfőtt, akkor tumixszal vagy botmixerrel pürésítsd és szűrd át, majd ízesítsd sóval és borssal és keverd el a tejszínnel, majd melegítsd össze.
A zöld spárgák végeit letörjük és kidobjuk. A zsenge részeit félretesszük. Egy serpenyőbe kevés olajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a zöld spárga zsenge részeit és levesbetétként tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »