Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyú krumpli leves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg füstölt sertéshús
    • 1,5 kg krumpli
    • 1 fej hagyma
    • 1 tejföl
    • 3 dl. tej
    • 1 csapott evőkanál cukor
    • 3-4 szál babérlevél
    • 1 evőkanál liszt
    • 2-3 evőkanál ecet

    Elkészítése:
    Az előzőleg megmosott kiáztatott füstölt húst 3 liter vízben főni teszem. Ha a hús már majdnem megfőtt, beleteszem a kis kockára vágott hagymát, babérlevelet, a kockára vágott krumplit. Amíg fő a tejfölt elkeverem, a lisztel, majd lassanként hozzá keverem a tejet, amit csomómentesre keverek. Ha a krumpli is megfőtt hozzá öntöm a habarást és beleteszem a cukrot is. Jól kiforralom. A tűzről levéve savanyítom az ecettel. A füstölt-főtt húst külön tálalom.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá