Savanyú krumpli leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg füstölt sertéshús
  • 1,5 kg krumpli
  • 1 fej hagyma
  • 1 tejföl
  • 3 dl. tej
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 3-4 szál babérlevél
  • 1 evőkanál liszt
  • 2-3 evőkanál ecet

Elkészítése:
Az előzőleg megmosott kiáztatott füstölt húst 3 liter vízben főni teszem. Ha a hús már majdnem megfőtt, beleteszem a kis kockára vágott hagymát, babérlevelet, a kockára vágott krumplit. Amíg fő a tejfölt elkeverem, a lisztel, majd lassanként hozzá keverem a tejet, amit csomómentesre keverek. Ha a krumpli is megfőtt hozzá öntöm a habarást és beleteszem a cukrot is. Jól kiforralom. A tűzről levéve savanyítom az ecettel. A füstölt-főtt húst külön tálalom.

Jó étvágyat!