Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgarépás zellerkrémleves levesgyönggyel recept

Sárgarépás zellerkrémleves levesgyönggyel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy zeller
    • 2 sárgarépa
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 3 húsleveskocka
    • szerecsendió
    • őrölt fehér bors
    • 4-5 evőkanál olaj
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 evőkanál liszt
    • 2 liter víz
    • levesgyöngy

    Elkészítése:

    A hagymát, a zellert és a sárgarépát apró kockákra vágjuk.

    Egy edényben elkezdjük melegíteni az olajat, rádobjuk a hagymát, a sárgarépát és a zellert, majd pároljuk. Ha már megpárolódott, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, felengedjük a vízzel, beletesszük a húsleveskockákat és a fűszereket, majd puhára főzzük.

    Ezután összeturmixoljuk és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt és jól összeforraljuk. Levesgyönggyel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá