Sárgarépás zellerkrémleves levesgyönggyel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 nagy zeller
  • 2 sárgarépa
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3 húsleveskocka
  • szerecsendió
  • őrölt fehér bors
  • 4-5 evőkanál olaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 liter víz
  • levesgyöngy

Elkészítése:

A hagymát, a zellert és a sárgarépát apró kockákra vágjuk.

Egy edényben elkezdjük melegíteni az olajat, rádobjuk a hagymát, a sárgarépát és a zellert, majd pároljuk. Ha már megpárolódott, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, felengedjük a vízzel, beletesszük a húsleveskockákat és a fűszereket, majd puhára főzzük.

Ezután összeturmixoljuk és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt és jól összeforraljuk. Levesgyönggyel tálaljuk.