Sárgarépás krumplikrémleves recept

Hozzávalók:
- 4 nagyobb darab krumpli
- 3 nagyobb szál sárgarépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 csapott kk só
- 1 tk házi ételízesítő (vagy 0,5 leveskocka)
- 1 csipet őrölt bors
- 1 dl sűrű tejszín (vagy tejföl)
- 4 kis szelet kenyér
Elkészítése:
A megtisztított krumplit és répát kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk. Utóbbit az olajon üvegesre pároljuk, majd a zöldségeket átforgatjuk rajta. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje és ízesítjük a fűszerekkel.
Lefedve addig főzzük, míg a répa és a krumpli megpuhul.
Közben a kenyérszeleteket kisebb kockára vágjuk és tepsire téve 200 fokon pár perc alatt megsütjük.
A levest merülő mixerrel pépesítjük. A tejszínt elkeverjük pár evőkanál forró levessel, majd az egészhez csorgatjuk, átkeverjük.
Melegen, a pirított kenyérkockákkal kínáljuk.
Tipp:
Van úgy, hogy „jaj de ennék egy kis levest, de nincs kedvem sok időt vele tölteni” tör rám, akkor valami igazán egyszerű finomságon töröm a fejemet. Ez a fogás pont olyan. Nagyon hamar előkészíthető és igazán finom, valamint olcsó is, főleg ha a zöldségek megteremnek a saját kertünkben. Ráadásul a nem túl friss kenyér is eltüntethető levesbetétként ;-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »