Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgarépás krumplikrémleves recept

Sárgarépás krumplikrémleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb darab krumpli
    • 3 nagyobb szál sárgarépa
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 3 ek olaj
    • 1 csapott kk só
    • 1 tk házi ételízesítő (vagy 0,5 leveskocka)
    • 1 csipet őrölt bors
    • 1 dl sűrű tejszín (vagy tejföl)
    • 4 kis szelet kenyér

    Elkészítése:

    A megtisztított krumplit és répát kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk. Utóbbit az olajon üvegesre pároljuk, majd a zöldségeket átforgatjuk rajta. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje és ízesítjük a fűszerekkel.

    Lefedve addig főzzük, míg a répa és a krumpli megpuhul.

    Közben a kenyérszeleteket kisebb kockára vágjuk és tepsire téve 200 fokon pár perc alatt megsütjük.

    A levest merülő mixerrel pépesítjük. A tejszínt elkeverjük pár evőkanál forró levessel, majd az egészhez csorgatjuk, átkeverjük.

    Melegen, a pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

    Tipp:

    Van úgy, hogy „jaj de ennék egy kis levest, de nincs kedvem sok időt vele tölteni” tör rám, akkor valami igazán egyszerű finomságon töröm a fejemet. Ez a fogás pont olyan. Nagyon hamar előkészíthető és igazán finom, valamint olcsó is, főleg ha a zöldségek megteremnek a saját kertünkben. Ráadásul a nem túl friss kenyér is eltüntethető levesbetétként ;-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá