Sárgarépás krumplikrémleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb darab krumpli
  • 3 nagyobb szál sárgarépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 csapott kk só
  • 1 tk házi ételízesítő (vagy 0,5 leveskocka)
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 dl sűrű tejszín (vagy tejföl)
  • 4 kis szelet kenyér

Elkészítése:

A megtisztított krumplit és répát kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkockázzuk. Utóbbit az olajon üvegesre pároljuk, majd a zöldségeket átforgatjuk rajta. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje és ízesítjük a fűszerekkel.

Lefedve addig főzzük, míg a répa és a krumpli megpuhul.

Közben a kenyérszeleteket kisebb kockára vágjuk és tepsire téve 200 fokon pár perc alatt megsütjük.

A levest merülő mixerrel pépesítjük. A tejszínt elkeverjük pár evőkanál forró levessel, majd az egészhez csorgatjuk, átkeverjük.

Melegen, a pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

Tipp:

Van úgy, hogy „jaj de ennék egy kis levest, de nincs kedvem sok időt vele tölteni” tör rám, akkor valami igazán egyszerű finomságon töröm a fejemet. Ez a fogás pont olyan. Nagyon hamar előkészíthető és igazán finom, valamint olcsó is, főleg ha a zöldségek megteremnek a saját kertünkben. Ráadásul a nem túl friss kenyér is eltüntethető levesbetétként ;-)