Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgaborsó leves recept

Sárgaborsó leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 bögre sárgaborsó
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál petrezselyemgyökér
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • kolbász (mindegy milyen, de inkább jobb minőségűt használjunk)
    • 1 ek olaj
    • 1 tk liszt
    • bors
    • őrölt kömény

    Elkészítése:

    A borsót megmossuk, langyos vízben áztatjuk néhány órán át (ez elhagyható, de hamarabb megfő ha áztatjuk). Leszűrjük, lemossuk, vízben feltesszük főni. A habját leszedjük.

    Amikor már majdnem teljesen puha, hozzátesszük a kockákra vágott répát és petrezselyemgyökeret, és addig főzzük tovább, amíg ezek is megpuhulnak. Ekkor ízesítjük. Kézi mixerrel kicsit pépesítjük, nem kell teljesen. Belekarikázzuk a kolbászt, és fokhagymás rántással besűrítjük. Ezután még úgy öt percig főzzük a levest és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá