Sárgaborsó leves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 bögre sárgaborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kolbász (mindegy milyen, de inkább jobb minőségűt használjunk)
  • 1 ek olaj
  • 1 tk liszt
  • bors
  • őrölt kömény

Elkészítése:

A borsót megmossuk, langyos vízben áztatjuk néhány órán át (ez elhagyható, de hamarabb megfő ha áztatjuk). Leszűrjük, lemossuk, vízben feltesszük főni. A habját leszedjük.

Amikor már majdnem teljesen puha, hozzátesszük a kockákra vágott répát és petrezselyemgyökeret, és addig főzzük tovább, amíg ezek is megpuhulnak. Ekkor ízesítjük. Kézi mixerrel kicsit pépesítjük, nem kell teljesen. Belekarikázzuk a kolbászt, és fokhagymás rántással besűrítjük. Ezután még úgy öt percig főzzük a levest és tálaljuk.