Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgaborsó leves recept

Sárgaborsó leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • fél kg sárgaborsó
    • fél kg bármilyen (füstölt) hús (én füstölt húsos csontot használtam)
    • só (kevés kell bele, mert a hústól sós lesz)
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • olaj
    • 1 ek liszt

    Elkészítése:

    A sárgaborsót előző este vízbe áztatjuk.

    Egy nagy fazékba beletesszük a sárgaborsót és a füstölt húst. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.

    Ha elkészült, kivesszük a húst és a levest összeturmixoljuk. Egy kis edénybe olajat teszünk, ebbe kerül bele a felkockázott vöröshagyma, majd megpirítjuk. Liszttel megszórjuk, felöntjük vízzel és mehet a levesbe. Felforraljuk (én még ezt is összeturmixoltam, hogy ne legyenek véletlenül se benne hagyma darabok). Az elkészült levest a hússal és főtt levestésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá