Sárgaborsó leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • fél kg sárgaborsó
  • fél kg bármilyen (füstölt) hús (én füstölt húsos csontot használtam)
  • só (kevés kell bele, mert a hústól sós lesz)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 ek liszt

Elkészítése:

A sárgaborsót előző este vízbe áztatjuk.

Egy nagy fazékba beletesszük a sárgaborsót és a füstölt húst. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.

Ha elkészült, kivesszük a húst és a levest összeturmixoljuk. Egy kis edénybe olajat teszünk, ebbe kerül bele a felkockázott vöröshagyma, majd megpirítjuk. Liszttel megszórjuk, felöntjük vízzel és mehet a levesbe. Felforraljuk (én még ezt is összeturmixoltam, hogy ne legyenek véletlenül se benne hagyma darabok). Az elkészült levest a hússal és főtt levestésztával tálaljuk.