Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgaborsó-krémleves virslivel recept

Sárgaborsó-krémleves virslivel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sárgaborsó
    • 20 dkg virsli
    • 2 dl tejföl
    • 3 dl tej
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg petrezselyemgyökér
    • 20 dkg sárgarépa
    • 50 dkg burgonya
    • 1 dl étolaj
    • 1 evőkanál liszt
    • 2 db babérlevél
    • 1 kiskanál kurkuma (ha nincs otthon nem dől össze a világ)
    • só, őrölt bors
    • pirított kenyérkocka

    Elkészítése:
    A borsót 2 l vízben sóval és babérlevéllel puhára főzzük, ha van otthon füstölt szalonna bőre, azt is tehetünk bele, jó ízt ad a levesnek. Ha megfőtt, a babérlevelet és a szalonnabőrt kidobjuk. Közben egy másik edényben a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott petrezselyemgyökeret, sárgarépát, és felöntjük a 2 l vízzel. Sóval, borssal, kurkumával fűszerezzük. A burgonyát meghámozzuk, kis kockára vágjuk, és a leveshez adjuk. Ha megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a karikára vágott virslit és a szűrőn áttört borsót. A tejfölt a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a tejet, és a habarást a forró leveshez keverjük. Jól kiforraljuk, majd ízesítjük. Tejföllel, pirított kenyérkockákkal, vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá