Sárgaborsó-krémleves virslivel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgaborsó
  • 20 dkg virsli
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl tej
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 20 dkg sárgarépa
  • 50 dkg burgonya
  • 1 dl étolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 db babérlevél
  • 1 kiskanál kurkuma (ha nincs otthon nem dől össze a világ)
  • só, őrölt bors
  • pirított kenyérkocka

Elkészítése:
A borsót 2 l vízben sóval és babérlevéllel puhára főzzük, ha van otthon füstölt szalonna bőre, azt is tehetünk bele, jó ízt ad a levesnek. Ha megfőtt, a babérlevelet és a szalonnabőrt kidobjuk. Közben egy másik edényben a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott petrezselyemgyökeret, sárgarépát, és felöntjük a 2 l vízzel. Sóval, borssal, kurkumával fűszerezzük. A burgonyát meghámozzuk, kis kockára vágjuk, és a leveshez adjuk. Ha megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a karikára vágott virslit és a szűrőn áttört borsót. A tejfölt a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a tejet, és a habarást a forró leveshez keverjük. Jól kiforraljuk, majd ízesítjük. Tejföllel, pirított kenyérkockákkal, vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.