Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgaborsó-krémleves sonkával recept

Sárgaborsó-krémleves sonkával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg sárgaborsó
    • 1 vöröshagyma
    • 5 dl sonka főzőlé
    • 5 dl víz
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek olívaolaj

    Tálaláshoz:

    • füstölt, főtt sonka

    Elkészítése:

    A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a felhevített olajhoz, és pároljuk üvegesre.

    Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a előzőleg megmosott, és alaposan lecsepegtetett sárgaborsót. Keverjük össze, és öntsük fel a sonka főzőlevével és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk. Forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve addig főzzük, hogy a borsószemek teljesen megpuhuljanak, és már kezdjenek szétfőni.

    Amikor a borsó már puhára főtt, állandó keverés mellett csorgassuk a leveshez a tejszínt, és forraljuk fel, majd zárjuk el a gázt, mert főzni már nem kell.

    Az előzőleg megfőzött, és kihűtött füstölt sonkát ízlés szerint szeleteljük fel, majd tegyük félre tálalásig. (Maradék húsvéti sonkát is felhasználhatjuk.)

    Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd ízlés szerint tegyünk rá az előzőleg feldarabolt sonkából, és úgy kínáljuk.

    A sárgaborsó-krémleves sonkával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 89 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 8 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá