Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Salátaleves húsgombóccal recept

Salátaleves húsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej saláta
    • 1 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 30 dkg darált hús (sertés comb)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 ek zsemlemorzsa
    • 1 húsleveskocka
    • őrölt fehér bors
    • szerecsendió
    • 2 dl tejföl
    • 1 tk liszt
    • 2-3 ek olaj
    • víz

    Elkészítése:

    A salátát szedjük leveleire, majd alaposan mossuk meg. Ízlés szerint tépkedjük a leveleket kisebb darabokra.
    A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra.

    A darált húst tegyük egy tálba, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, szerecsendióval, majd adjuk hozzá az egész tojást és a zsemlemorzsát. Ezután jó alaposan gyúrjuk össze, majd vizes kézzel formázzunk a masszából diónyi nagyságú gombócokat.

    Egy edényben kezdjük el felhevíteni az olajat, adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kisebb darabokra csipkedett salátaleveleket is. Alaposan keverjük össze, és addig pároljuk, amíg a saláta kicsit összeesik.
    Ekkor öntsük fel vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, tegyük bele a húsleveskockát, és az előzőleg elkészített húsgombócokat.

    Hagyjuk, hogy felforrjon, majd a hőfokot mérsékelve főzzük a gombócokat puhára.

    A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk bele a forrásban lévő levesbe. Óvatosan keverjük össze, majd forraljuk ki, és pár percig még szép lassan főzzük tovább.

    Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá sajttal megszórt, pirított kiflit.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá