Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos spárgakrémleves recept

Sajtos spárgakrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 fehér spárga síp
    • 6 zöld spárga síp
    • 2 burgonya
    • 1 csomag fehér spárga vége és héja
    • 1 csomag zöld spárga vége
    • csipet cukor
    • őrölt fehér bors
    • 1 kk koriandermag
    • 1 csipet reszelt szerecsendió
    • 1 tk mustár
    • 1 tk kapribogyó
    • 1 dl tej
    • 5 dl főzőlé
    • 5 dkg sajt
    • 1 tk sült bacon

    Elkészítése:

    A főzővizet feltesszük melegedni. A krumplit megpucoljuk, apróra vágjuk, beletesszük a vízbe.

    A spárgák végeit levágjuk, a fehéret meghámozzuk. A végeket és a héjakat a többivel együtt a főzővízbe tesszük. A spárgákat feldaraboljuk, a zöldek csúcsait félretesszük, majd előbb a fehér, később a zöld spárgát és a kapribogyót is a fazékba tesszük. Sózzuk, szórunk bele cukrot. Amikor már minden szinte puha, beletesszük a zöld spárga csúcsokat is a tetejére. Elzárjuk a tűzhelyet, s fedő alatt hőtartáson hagyjuk egy darabig.

    Lereszeljük a sajtot.

    A zöld csúcsokat kivesszük, félretesszük. A levest egy botmixerrel pürésítjük, majd egy nagy lyukú szitán átpasszírozzuk.

    A fazekat visszatesszük a tűzhelyre, beleöntjük a tejet, szórunk rá borsot, szerecsendiót, koriandermagot, beletesszük a sajtot és a mustárt. Összekeverjük, felforraljuk.

    Tálaláskor merünk egy tányérba a levesből, díszítjük a zöld spárgasípokkal, és a sült baconnel, s rajzolunkk egy kört a tejjel..

    Tipp:

    Ennek a levesnek az az érdekessége, hogy felhasználtam hozzá a spárgavégeket és a fehér spárga héját is.

    A sajtos spárgakrémleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 49 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 2 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá