Hozzávalók:
Elkészítése:
A főzővizet feltesszük melegedni. A krumplit megpucoljuk, apróra vágjuk, beletesszük a vízbe.
A spárgák végeit levágjuk, a fehéret meghámozzuk. A végeket és a héjakat a többivel együtt a főzővízbe tesszük. A spárgákat feldaraboljuk, a zöldek csúcsait félretesszük, majd előbb a fehér, később a zöld spárgát és a kapribogyót is a fazékba tesszük. Sózzuk, szórunk bele cukrot. Amikor már minden szinte puha, beletesszük a zöld spárga csúcsokat is a tetejére. Elzárjuk a tűzhelyet, s fedő alatt hőtartáson hagyjuk egy darabig.
Lereszeljük a sajtot.
A zöld csúcsokat kivesszük, félretesszük. A levest egy botmixerrel pürésítjük, majd egy nagy lyukú szitán átpasszírozzuk.
A fazekat visszatesszük a tűzhelyre, beleöntjük a tejet, szórunk rá borsot, szerecsendiót, koriandermagot, beletesszük a sajtot és a mustárt. Összekeverjük, felforraljuk.
Tálaláskor merünk egy tányérba a levesből, díszítjük a zöld spárgasípokkal, és a sült baconnel, s rajzolunkk egy kört a tejjel..
Ennek a levesnek az az érdekessége, hogy felhasználtam hozzá a spárgavégeket és a fehér spárga héját is.