Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos, snidlinges gombakrémleves recept

Sajtos, snidlinges gombakrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 5 dkg vaj vagy margarin
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 evőkanál rozsliszt vagy étkezési keményítő
    • ételízesítő
    • őrölt fehér bors
    • 0,5 csokor snidling
    • 15 dkg trappista sajt

    A leves betétjeként:

    • leves gyöngy vagy pirított zsemlekocka

    Elkészítése:
    A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. A vöröshagymát és a snidlinget finomra aprítjuk.

    A vajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a gombát és a snidling felét, majd sózzuk, borsozzuk és ételízesítőt adunk hozzá, és ezek után 10-15 percig pároljuk. Robotgéppel vagy botmixerrel összeturmixoljuk, és felöntjük a kívánt mennyiségre.

    Pár percig forraljuk, majd a liszttel vagy keményítővel elkevert tejszínnel besűrítjük. Beletesszük a sajt 2/3 részét, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről.

    Tálalásnál a levest megszórjuk a maradék sajttal és snidlinggel. Leves gyöngyöt vagy pirított zsemlekockát adunk mellé.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá