Sajtos, snidlinges gombakrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál rozsliszt vagy étkezési keményítő
  • ételízesítő
  • őrölt fehér bors
  • 0,5 csokor snidling
  • 15 dkg trappista sajt

A leves betétjeként:

  • leves gyöngy vagy pirított zsemlekocka

Elkészítése:
A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. A vöröshagymát és a snidlinget finomra aprítjuk.

A vajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a gombát és a snidling felét, majd sózzuk, borsozzuk és ételízesítőt adunk hozzá, és ezek után 10-15 percig pároljuk. Robotgéppel vagy botmixerrel összeturmixoljuk, és felöntjük a kívánt mennyiségre.

Pár percig forraljuk, majd a liszttel vagy keményítővel elkevert tejszínnel besűrítjük. Beletesszük a sajt 2/3 részét, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről.

Tálalásnál a levest megszórjuk a maradék sajttal és snidlinggel. Leves gyöngyöt vagy pirított zsemlekockát adunk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!