Sajtos paradicsomleves recept

Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 1 liter paradicsomlé
- 10 dkg sűrített paradicsom
- 1 szál zeller zöldje
- 1 kávés kanál ételízesítő
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- bazsalikom
- kakukkű
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk és a liszttel világos rántást készítünk, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot.
Fűszerezzük, majd felöntjük a paradicsom lével és egy pici vízzel.
Adjuk hozzá a vöröshagymát, a zellerlevelet a sót és a cukrot.
Forraljuk jól össze, majd egy szűrőn szűrjük át.
Pirított zsemlekockával és reszelt sajttal tálaljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »