Sajtos paradicsomleves recept

Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 1 liter paradicsomlé
- 10 dkg sűrített paradicsom
- 1 szál zeller zöldje
- 1 kávés kanál ételízesítő
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- bors
- bazsalikom
- kakukkű
Elkészítése:
A vajat felolvasztjuk és a liszttel világos rántást készítünk, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot.
Fűszerezzük, majd felöntjük a paradicsom lével és egy pici vízzel.
Adjuk hozzá a vöröshagymát, a zellerlevelet a sót és a cukrot.
Forraljuk jól össze, majd egy szűrőn szűrjük át.
Pirított zsemlekockával és reszelt sajttal tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »