Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-kapros zöldbableves recept

Sajtos-kapros zöldbableves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csokor kapor
    • 2 dl tejföl
    • 80 g sajt (ömlesztett)
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 5 ek napraforgó olaj
    • 40 dkg burgonya
    • 2 csapott ek liszt
    • 50 dkg zöldbab
    • 20 dkg kolbász
    • 1 közepes db vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 közepes db sárgarépa
    • 1 közepes db fehérrépa
    • 2 l víz
    • 1 csokor petrezselyem

    Elkészítése:

    A karikára vágott kolbászt kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát. Beletesszük a megpucolt és felkarikázott sárgarépát és a fehérrépát,zöldbabot és a kockára vágott burgonyát.

    Apróra vágott petrezselyemzöldjével,sóval,borssal,pirospaprikával fűszerezzük. Felöntjük vízzel és és a zöldségeket puhára pároljuk.

    Az ömlesztett sajtot és tejfölt kevés forró levessel és a liszttel simára keverjük,vágott kaporral ízesítjük és behabarjuk vele a levest.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá