Sajtos-kapros zöldbableves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csokor kapor
  • 2 dl tejföl
  • 80 g sajt (ömlesztett)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 5 ek napraforgó olaj
  • 40 dkg burgonya
  • 2 csapott ek liszt
  • 50 dkg zöldbab
  • 20 dkg kolbász
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes db sárgarépa
  • 1 közepes db fehérrépa
  • 2 l víz
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

A karikára vágott kolbászt kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát. Beletesszük a megpucolt és felkarikázott sárgarépát és a fehérrépát,zöldbabot és a kockára vágott burgonyát.

Apróra vágott petrezselyemzöldjével,sóval,borssal,pirospaprikával fűszerezzük. Felöntjük vízzel és és a zöldségeket puhára pároljuk.

Az ömlesztett sajtot és tejfölt kevés forró levessel és a liszttel simára keverjük,vágott kaporral ízesítjük és behabarjuk vele a levest.