Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos csirkeleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb csirkeaprólék
    • 2 dl. száraz fehérbor
    • 5 dkg. füstölt szalonna
    • 2 db. zsemle
    • 10 dkg. reszelt sajt
    • 1-1csomo kapor, és petrezselyemzöld
    • 1szál póréhagyma
    • só, bors

    Elkészítése: A feldarabolt csirkeaprólékot sós vízbe puhára főzzük. Az apró kockákra vágott zsemlét 3 dl. leforrázzuk, majd turmixgépben pépesítjük. A levéből kiszedjük, az aprólékot lecsontozzuk, és apróra daraboljuk. A turmixolt pépet a leszűrt leveshez öntjük, belekeverve a bort, és a sajtot, majd összeforraljuk. Az apróra szelt szalonna kiolvasztott zsírján megfonnyasztjuk a hagymát. Ezt a hagymás-pörcöt a hússal együtt tálba tesszük, és ráöntjük a forró sajtos levet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá