Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos burgonyaleves recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók (4 személyre):

    • 5-6 szem burgonya
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 liter csirkehúslé vagy zöldségleves (kockából)
    • 10 dkg reszelt sajt
    • vaj
    • só, bors
    • virsli

    Elkészítése:
    A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, mindkettőt feldaraboljuk apró darabokra.A vajon megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk a burgonyát.Átkeverjük és fölengedjük a csirkehúslével.Teszünk hozzá 1-2 gerezd apróra vágott fokhagymát,sót,borsot és ételízesítőt.(Vigyázzunk ne hogy sós legyen, mert a csirkehúslé és a sajt is tartalmaz sót.)Kb 15 perc alatt puhára főzzük,a tűzről levéve turmixgéppel pépesítjük (de ez nem kötelező).Visszatesszük a tűzre és beleszórjuk a reszelt sajtot,addig kavargatjuk míg el nem olvad.Ezután jöhet bele a karikára vágott virsli,amit szintén készre főzünk benne.
    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá